Zespół Szkół Gastronomicznych Nr 2 im. prof. Odona Bujwida
Zespół Szkół Gastronomicznych Nr 2 im. prof. Odona Bujwida
Strona główna       Praktyczna gastronomia we współczesnej Europie II Kursy multimedialne
Biblioteka multimediów
Gastronomiczny Przewodnik Metodyczno-Dydaktyczny  Gastronomiczny przewodnik metodyczno-dydaktyczny
Nasze wieloletnie doświadczenia w pracy z młodzieżą, zdobyte podczas trwania projektu "Praktyczna gastronomia we współczesnej Europie II", przelaliśmy na papier, dzięki czemu każda z osób zaangażowanych w nauczanie gastronomicznych przedmiotów zawodowych może w łatwy sposób wzbogacić swój warsztat dydaktyczny i metodyczny.

Oddajemy w Państwa ręce publikację, która zawiera szczegółowo rozpisane konspekty szkoleniowe. Gastronomiczny przewodnik metodyczno-dydaktyczny
(konspekty szkolenia praktycznego) [pobierz].

Multimedialny kurs języka angielskiego, zawodowy, gastronomiczny, rozszerzony o repetytorium

Filmy szkoleniowe
Program szkoleniowy nastawiony jest na praktyczne umiejętności, dzięki czemu po zakończaniu kursu będziecie lepiej przygotowani do zawodu, którego się uczycie.

Każdy film przygotowany jest w dwóch wersjach językowych polskiej i angielskiej. Takie rozwiązanie pozwoli Wam w pra- ktyczny sposób doskonalić umiejętności językowe. Oglądając poszczególne odcinki możecie wcielać się w rolę kucharza lub tłumaczyć angielskojęzyczne wersje filmów. Prezentowane przez kucharzy techniki gastronomiczne oraz potrawy są doskonałym materiałem szkoleniowym. Zwracajcie uwagę na każdy szczegół prezentowany przez kucharzy, gdyż z wieloma sytuacjami spotkacie się podczas zawodowych i językowych szkoleń.

Filmy publikowane są w jakości umożliwiającej ich oglądanie
na komputerach ze słabszym (wolniejszym) łączem internetowym.
W celu uzyskania filmów w większej rozdzielczości (jakość DVD) prosimy o kontakt z dyrekcją ZSG Nr 2 w Krakowie.
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską
w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego